IPO’s van Policybazaar, SJS Enterprises en Sigachi Industries om vandaag op te sommen: welke zal de rijkdom verdubbelen?

Spread the love

Als we de trends in de grijze markt mogen geloven, zullen alle drie de beursintroducties vandaag waarschijnlijk een gezonde noteringwinst opleveren op de noteringsdag.

Vraag naar sterke fundamentals

Volgens dealers op de niet-officiƫle markt is er veel vraag naar bedrijven met sterke fundamentals, behoorlijke waarderingen, groeivooruitzichten en solide financiƫle cijfers. Abhay Doshi, mede-oprichter van UnlistedArena, zei dat ondanks zorgen over waarderingen van Policybazaar en zwakke inschrijving van SJS Enterprises, beide positieve verrassingen kunnen opleveren.

“Sigachi zal de belangrijkste kwestie zijn om naar te kijken”, zei de enthousiaste grijze marktvolger. “Het bedrijf kan het vermogen van investeerders verdubbelen op de dag van notering. “PB Fintech, het moederbedrijf van PolicyBazaar en PaisaBazaar, was de grootste beursgang van de drie. Koers Nasdaq aandelen is gestegen. Het bedrijf heeft Rs 5.625 crore opgehaald via de primaire route. Het aandeel heeft een premie van Rs 150-160 in de grijze markt, wat 15-20 procent hoger is dan de uitgifteprijs. Het bedrijf verkocht zijn aandelen in het bereik van Rs 940-980.

 

Inschrijvingen

PB Fintech werd in totaal 16,59 keer ingeschreven, dankzij 24,89 keer inschrijvingen van gekwalificeerde institutionele kopers. Op het winkelgedeelte werd 3,31 keer ingeschreven, terwijl niet-institutionele kopers 7,82 keer bod kregen.

De voorraad van Sigachi Industries, die Rs 125,43 crore ophaalde via de eerste verkoop van aandelen, wisselt handen in de grijze markt uit tegen een premie van Rs 220-230, of 145 procent, boven de uitgifteprijs van Rs 163.

Het nummer werd zwaar geabonneerd, ongeveer 102 keer. Het quotum voor gekwalificeerde institutionele kopers werd 86,5 keer onderschreven, terwijl het retailquotum 80,5 keer werd onderschreven. Op het beleggersdeel van HNI werd 172,43 keer ingeschreven.

 

Positieve verrassing

SJS Enterprises, een speler op het gebied van decoratieve esthetiek, zal waarschijnlijk ook voor een positieve verrassing zorgen. AEX aandelen koers vandaag is gestegen. De scrip werd verhandeld tegen een premie van Rs 7-80 op de grijze markt, 15 procent boven de uitgifteprijs. Het bedrijf verkocht zijn aandeel voor Rs 542 om Rs 800 crore op te halen via de eerste verkoop van het aandeel.

 

Van de drie beursintroducties kreeg SJS Enterprises de zwakste respons. Er werd slechts 1,59 keer op ingeschreven, waarbij institutionele kopers meer dan 2 keer boden en op retail- en institutionele quota’s werd elk ongeveer 1,4 keer ingeschreven.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *