Chauffeurs in West Lancs-studenten moeten langere ritten maken omdat drie theorie-testlocaties sluiten

Spread the love

De Driver and Vehicle Standards Agency (DVSA) is onder vuur komen te liggen na het onthullen van plannen om drie van de dichtstbijzijnde theorie-testcentra bij West Lancashire te sluiten. De locaties in Southport, Wigan en St. Helens behoren tot de in totaal 19 die door het bureau zullen worden opgeheven in een grote reorganisatie van het netwerk van testcentra.

Als gevolg hiervan zullen veel inwoners van het stadsdeel nu langere reizen moeten maken als ze naar het stadscentrum van Liverpool of Preston reizen. Die uitkomst werd als ‘onaanvaardbaar’ bestempeld door West Lancashire-parlementslid Rosie Cooper, die beweerde dat het suggereerde dat de regering ‘niet geïnteresseerd’ is in de wijk. motor theorie oefenen online mogelijk.

Locatie

Het totale aantal testlocaties in het hele land zal toenemen, maar dit gaat ten koste van locaties in onder meer Southport, Wigan, Blackpool en St Helens. Volgens de DVSA zouden alle kandidaten in stedelijke gebieden niet meer dan 40 minuten naar een testcentrum moeten reizen, terwijl het stelt dat ‘het toegenomen aantal theorie-examencentra zal leiden tot een meer gelijkmatige verdeling van de locaties van testcentra en theorie-examens toegankelijker voor mensen in afgelegen gebieden van het land.’ Maar mevrouw Cooper was het niet eens met die bewering. Ze zei: “Het is een belediging voor al mijn kiezers dat de regering beweert dat deze veranderingen theorie-examens toegankelijker maken.

Century House, waar DVSA Test Theory is gevestigd, Hardshaw Street, St. Helens

“West Lancashire heeft al beperkte verbindingen met het openbaar vervoer, en nu wordt het nog moeilijker om een ​​rijbewijs te krijgen. Hoe wordt van inwoners van Skelmersdale verwacht dat ze naar een testcentrum gaan met bijna onbestaand openbaar vervoer en niet kunnen rijden!?

“Dit is nog meer bewijs dat de zogenaamde ‘Nivellering’-agenda van de regering eigenlijk een ‘Nivellering’-agenda is voor de gebieden waarin ze niet geïnteresseerd zijn! “Ik heb zowel DVSA als de minister van Transport geschreven om hen te laten weten dat dit soort behandeling van West Lancashire onaanvaardbaar is.”

Wijzigingen in het netwerk werden bevestigd in een e-mail aan rij-instructeurs en nu zullen twee verschillende leveranciers de sites beheren. DVSA-functionarissen liggen dit jaar al onder vuur vanwege de lange wachtlijsten voor zowel theorie- als praktijkexamens sinds de eerste lockdown.

West Lancashire MP Rosie Cooper

Een DVSA-woordvoerder: “Omdat het nieuwe contract voor het uitvoeren van de theorie-examenservice aan meer dan één bedrijf is gegund, verandert de locatie van veel theorie-examencentra vanaf 6 september. Online auto theorie oefenen mogelijk.

“We hebben geprobeerd beslissingen te nemen die het beste zijn voor zoveel mogelijk klanten. In sommige gevallen betekent dit echter dat sommige mensen nu verder moeten reizen, terwijl de afstand in andere gevallen zal zijn afgenomen.

 

“Het toegenomen aantal theorie-examencentra (van 180 naar 202 in Groot-Brittannië) zal resulteren in een meer gelijkmatige verdeling van de locaties van testcentra en zal theorie-examens toegankelijker maken voor mensen in afgelegen gebieden van het land. “In het nieuwe netwerk zouden alle kandidaten niet meer dan 40 mijl (landelijk) of 40 minuten (stedelijk) moeten reizen om bij een testcentrum te komen, tenzij ze ervoor kiezen om verder te reizen.”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *