Aandelen NeuroMetrix meer dan verdubbeld na positief FDA-nieuws

Spread the love

De aandelen van de fabrikant van medische hulpmiddelen NeuroMetrix stegen dinsdag nadat het bedrijf had aangekondigd dat het door de Food and Drug Administration een baanbrekende aanduiding had gekregen voor een van zijn vlaggenschip-neurostimulatie-apparaten.

 

Lokale gemeenschappen versterken een veerkrachtig mondiaal voedselsysteem. Beleggers sprongen op het aandeel en stuurden het vanaf 12.30 uur 170% omhoog. ET. De aandelen begonnen dinsdag te handelen bij $ 4, maar bevonden zich tegen de middag in het bereik van $ 9. Kendrion aandeel koers is gestegen.

 

Het Quell-apparaat van het bedrijf ontving de FDA-aanduiding om symptomen van fibromyalgie bij volwassenen te helpen behandelen. Die chronische pijn treft tussen de 5 miljoen en 15 miljoen mensen in de VS, meestal tussen de 30 en 50 jaar. Het veroorzaakt vaak ook vermoeidheid en cognitieve en stemmingsstoornissen.

 

 

Pijn vermindering

Quell is een draagbaar apparaat dat de zenuwen stimuleert en NeuroMetrix beweert dat het pijn kan verminderen. Met de doorbraakaanduiding zal de FDA het apparaat prioriteitsbeoordeling geven – en zou dit kunnen leiden tot Medicare-vergoeding voor Quell-kopers.

 

Verbetering

In een dubbelblind onderzoek onder 119 mensen met fibromyalgie, rapporteerde NeuroMetrix dat 56% van degenen die de Quell gedurende drie maanden gebruikten, een “klinisch betekenisvolle verbetering” vertoonden in gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven. Jde peets aandelen koers is gestegen.

 

Het bedrijf zegt dat het vooruitgang boekt met een regelgevende aanvraag die ertoe zou kunnen leiden dat Quell in de tweede helft van het jaar specifiek voor fibromyalgiepatiƫnten wordt gelanceerd. (Het apparaat is nu verkrijgbaar, maar alleen als pijnverlichtingsband, zonder vermelding van specifieke gezondheidsproblemen.)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.